Този дебнещ звяр е Ауди „Prologue“. Това хвърля твърдото име на марката в неизвестност, защото това е прототипна кола. Но си я представете с „А9“ върху нея, с доста намалена цена и да бъде произведена в близкото бъдеще.

Огромна, пълна с всякакъв вид екстри на Audi и конкуренция на Mercedes S-Class Coupe.

audi-a9-top

Този прототип разкрива завесата колко големи ще изглеждат всички Аудита. Тя е описана като „най-спортната в луксозния сигмент“. За да стане по-ясно колко спортна е тя: 597 к.с. , 4.0 литров V8 двигател и QUATTRO all-wheel-drive система.

a9

Има същата мощност като Ferrari 458 Speciale, дълга е 5.1 метра, тежи 1980 Kg. и развива от 0 – 100 за 3.7 секунди. Твърди се, че дори е и икономична: 7,17 l/100km. Кормилната система на четирите колела придава допълнителна гъвкавост. Друг отличителен белег на модела е купето като на японски автомобил от 1990, което внезапно дойде отново на мода, както при един от най-големите спортни автомобили на пазара, а именно Proche 911 GT3. Задните колела на Audi A9 могат да се завъртат с до 5 градуса повече, което ще помогне при маневрите с ниска скорост и ще осигури стабилност при високи скорости.

a9 prologue

Като за концепция има доста естетически въпроси, които трябва да се обсъдят. Може сами да се досетите колко успешен ще бъде дизайнът, защото е смесица от „старо“ и „ново“, което ще зарадва доста от аудиторията. „Старото“ идва от формата на страничния профил на A5 и форма на калниците. които напомнят миналото на състезателните модели на Audi. Под „новото“ се има предвид  по-изправената радиаторна решетка, давайки широк вид на колата (и по-смущаващ вид в огледалото за задно виждане), 22 цолови лети джанти и дизайн на стоп светлините, който не е по-различен от Saab 9-5.

audi a9 prologue

В крайна сметка има доста по-шикозен вид от A7 или A8. Показва се като доста по-грандиозна от тях – таблото е взето от новото TT и е издигнато на доста по-високо ниво. Снабдено е с три екрана, които могат да покажат повече информация, която няма да ви е нужна във всеки един момент. Тя трябва да бъде от голяма полза, след като навлезе автономното шофиране и поне ще трябва да си отбиете с нещо времето.

audi a9 inside

Колата има и доста вдъхновяващи щрихи: разпознава шофьори и пътници с техните смартфони и регулира седалките, по начина по който те харесват. Подвъзглавниците на задната седалка се надигат когато колата изкачва наклон и се прибират когато няма никого. Пътникът на предната седалка може да помага на водача, като му „въздейства дигитално“ – той може да му изпраща информация посредством приплъзващи движения. Полезно е, ако те не искате да си говорите. Пътникът ще се чувства по-щастлив от колкото в TT, той ще има собствен дисплей, за да си избира каквато и да е музика.

Новият шеф на дизайна на Ауди – Марк Лихте описва Prologue като „предварителна представа за бъдещето на Audi“. Така, че към вас – харесвате ли това което виждате?

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CLOSE
CLOSE